Droneteknologi og GIS åbner nye muligheder for miljøovervågning, håndtering af naturkatastrofer og inspektioner af infrastruktur.
Droneoptagelser er ikke bare flyvende kameraer - de er nøglen til uudnyttet potentiale for både kommuner og erhvervsliv. Ved at kombinere droneoptagelser med geografisk information, kan du frigøre teknologiens fulde potentiale.
Integrationen af droneoptagelser med geografisk information transformerer måden, vi anvender dronedata på. Det åbner op for innovative muligheder i både den offentlige og private sektor. Med en detaljeret gennemgang af områder, som dronerne har dækket, og kombinationen med avancerede teknologier som billedgenkendelse og machine learning, bliver tidligere skjulte mønstre og værdifulde data tilgængelige. Denne tilgang har vundet stor interesse inden for områder som beredskab, byggebranchen og kortlægning, hvilket fremhæver dens alsidighed og potentiale.
De fleste kommuner kan drage fordel af at anvende droner til kortlægning og beregninger. En GIS-ansvarlig kan benytte en drone til at overvåge kommunale områder og bygninger. Når dronedata integreres i kort med andre baggrundsdata, øges både værdien og anvendelsen af dataene betydeligt. Droner leverer ofte mere opdaterede og detaljerede billeder end traditionelle fly- og satellitfotos, hvilket gør dem til et uvurderligt værktøj for kommunal kortlægning.
Effektiv overvågning, miljøovervågning og infrastrukturinspektion er blot nogle af de mange anvendelsesmuligheder for droner. At udnytte dronedata fuldt ud kræver en klar plan for, hvordan dronens data skaber værdi, hvad enten det drejer sig om klimakortlægning, tilsyn, beredskab, eller bygningsdrift og vedligeholdelse. Dronedatas potentiale forstærkes yderligere, når det nemt deles og anvendes på tværs af din organisation.
1
Klargør præcist, hvilke opgaver du ønsker, at din drone skal løse, både nu og fremadrettet. Overvej behovet for kortlægning, dokumentation, beredskab og andet.
2
Afgør, hvilken type data du har brug for fra din drone – punktskyer, video, billeder eller infrarøde optagelser? Det hjælper dig med at indsamle de mest værdifulde data.
3
Overvej, om du selv skal stå for dronens flyvning, eller om du skal købe dig til det.
4
Behandl billed- og videomateriale som vigtige data. Udvikl en strategi for lagring og tilgængelighed, så det kan integreres effektivt i din organisation.
Hos Geoinfo er vi specialister i geografiske informationssystemer. Vi er distributør af ArcGIS, som er verdens førende software til dataindsamling og -analyse og kortlægning.
ArcGIS tilbyder forskellige løsninger inden for indsamling, analyse og visualisering af dronedata.
ArcGIS Drone2Map er en robust desktop-app til dronekortlægning. Den giver mulighed for at bruge enhver moderne drone til at indsamle højopløselige billeder og behandle dem direkte på din laptop. Med denne app kan du skabe nøjagtige kort og geospatial analyse i både 2D og 3D, herunder orthos, 3D-punktskyer og teksturerede mesh-modeller.
Disse outputs kan nemt deles med din ArcGIS-organisation og dermed skabe fælles forståelse og fremme samarbejdet.
Site Scan for ArcGIS er en cloud-baseret dronekortlægningssoftware, der revolutionerer indsamling og analyse af dronebilleder.
Med Site Scan for ArcGIS kan du opretholde et komplet overblik over din droneflåde og flyvehistorik gennem automatisk flådestyring. Du kan sikre nøjagtige billeder ved at bruge repeterbare flyveplaner, der sikrer data af høj kvalitet, når du flyver med dine droner.
Softwaren behandler billeder sikkert i clouden, så du nemt kan skabe og dele højkvalitets 2D- og 3D-billeder. Ved brug af måle- og analyseværktøjer kan du skabe effektiv dataanalyser og publiccere dronedata til din organisation for avanceret analyse, inklusiv objektdetektion og AI.
Vil du gerne i gang med at bruge droneteknologi, er du velkommen til at kontakte Magnus på telefon +45 53 39 59 37.
Du er også velkommen til at kontakte vores partner Spectrofly, som er ekspert i landmåling med droner og geodata.
Ring på +45 39 96 59 00, eller skriv et par linjer. Vi kontakter dig hurtigst muligt.
Tak for din besked. Vi vender tilbage hurtigst muligt.
Med venlig hilsen
Geoinfo A/S
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere.
Geoinfo A/S
Hartmanns Pakhus
Stationsparken 37, 3.
2600 Glostrup
Danmark
Tlf.: +45 39 96 59 00
CVR: 15524286
Kolding Åpark 1, 3.
6000 Kolding
Danmark
Tlf.: +45 39 96 59 00
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø
Tlf.: +45 39 96 59 00