DEK25
13. - 14. MAJ - ODENSE
På Dansk Esri Konference uddeler vi hvert år priser til virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner, som har gjort sig bemærket med inspirerende, kreative og nytænkende løsninger.
Gives til en virksomhed, organisation eller enkeltperson, der på fornemmeste vis, har implementeret Esri-teknologi i en værdiskabende løsning.
Går til en virksomhed, organisation eller enkeltperson, der har taget GIS til sig, og med succes har skabt et let tilgængeligt produkt.
SmartGIS-prisen går til særligt kreative og nytænkende geografiske løsninger.
Bæredygtighedsprisen gives til en virksomhed, organisation eller enkeltperson der bruger Esri ArcGIS med det formål at gøre verden til et bedre sted ved at fremme en eller flere af FN’s SDG17 verdensmål.
Energinet modtager Fyrtårnsprisen med den begrundelse, at virksomheden igennem en meget lang årrække, på imponerendevis har implementeret ArcGIS som en hjørnesten i IT-understøttelsen af organisationens forretningsområder. Der er med ArcGIS skabt en lang række forskelligartede løsninger, der hver især dagligt giver værdi for virksomheden. ArcGIS ligger i dag nr. 2 på listen over flest daglige transaktioner i hele virksomhedens IT-infrastruktur - kun overgået af SAP. Energinet er som den første organisation i landet klar til at tage Kubernetes i brug. Dermed har Energinet demonstreret en imponerende vilje og evne til at innovere og optimere deres drift gennem avanceret teknologi.
Denne indsats illustrerer klart, hvordan Energinet ikke bare følger med tiden, men går forrest og sætter nye standarder for brugen af ArcGIS i energisektoren.
GISelleprisen går til Metroselskabet og Hovedstadens Letbane, som med deres ambitiøse satsning på ArcGIS som en central brik i organisationen, med stor succes har implementeret en platform, der er essentiel for virksomhedens digitaliseringsstrategi. Igennem et flerårigt arbejde med at samle og strukturere GIS-data, arbejdes der på at opbygge et robust og lettilgængeligt system, der understøtter arbejdet på såvel kontoret som i marken.
Dette har blandt andet resultereret i Letbanens billedløsning, hvor billeddokumentation i forbindelse med anlægsarbejdet indsamles på mobile enheder og deles med resten af organisationen.
Rambøll har med sin innovative anvendelse af 3D bygningsmodeller og en datadreven tilgang til placering af energitunge virksomheder skabt en banebrydende geografisk løsning. Formålet med løsningen er at udvælge egnede områder for placering af energitunge virksomheder og overskudvarmetagere, samt at visualisere alternative scenarier i 3D for at understøtte dialogen med interessenter. Løsningen udmærker sig ved, at data behandles ved at kombinere en række teknologier som Excel, ArcGIS Pro, CityEngine og Game Engines. Gennem disse teknologier kombineres klassisk GISanalyse i form af Weighted Overlay med avancerede scenariegenerering og visualisering.
Rambøll tildeles ikke alene SmartGIS prisen for den kreative anvendelse af teknologier, men også for at have skabt et nytænkende bidrag til
den grønne omstilling.
Bæredygtighedsprisen gives i år til N1, for deres intelligente anvendelse af ArcGIS, som i forbindelse med stormfloden i 2023 førte til betydelige besparelser og forebyggelse af udstyrsskader. Deres GIS-baserede løsning sikrede præventiv handling mod oversvømmelser i lavtliggende områder, hvilket beskyttede kritisk infrastruktur og reducerede omkostningerne ved potentielle reparationer, samt sikrede, at kun få kunder oplevede afbrydelser i strømforsyningen.
I en tid, hvor elektricitet anses for at være en nøgleenergikilde i fremtiden, er N1’s tiltag et fremragende eksempel på, hvordan GIS-teknologi kan fremme bæredygtighed og understøtte FN’s verdensmål ved at beskytte både miljøet og økonomiske ressourcer.
Fyrtårnsprisen gives i år til Movia, med begrundelse i deres mangeårige anvendelse af ArcGIS, som en strategisk platform for udvikling, drift og vedligehold af køreplanlægning.
Gennem årene har Movia udviklet centrale driftssystemer, baseret på Esri’s teknologier. ArcGIS danner fundament for flere effektive løsninger, der på daglig basis understøtter selskabets behov og anvendelse af GIS, herunder internt webGIS, registreringssystem vedrørende stoppestedsinventar og stoppestedsændringer, samt omlægning af eksisterende køreplanlægningssystem til en ny og mere tidssvarende løsning, med fundament i ArcGIS Pro.
GISelleprisen går til Eurowind Energy for deres imponerende evne til på relativt kort tid at implementere en bredt funderet ArcGIS-platform.
Eurowind Energy tog tidligt en strategisk beslutning om at skabe en infrastruktur, hvor centralisering af geodata og datadeling er i fokus og at ArcGIS skulle være omdrejningspunktet. Platformen blev skabt på tværs af afdelinger og landegrænser, hvilket har gjort det muligt at understøtte arbejdsopgaver bredt i organisationen.
Hans Pirupshvarre har som et led i den grønne omstilling, med en innovativ og dataorienteret tilgang, udviklet et sammenhængende værktøj med Survey123, ArcGIS Pro, FME og Geocortex, der i dag bruges i konvertering af gaskunder til fjernvarme.ærktøjet er udviklet i tæt dialog med forsyningsdriften og løbende udbygget efterhånden som erfaringerne med brug af værktøjet er indsamlet. En metode som har givet stort ejerskab hos brugerne. Projektet har allerede nu givet anledning til en videreudvikling af værktøjet til løsning af beslægtede opgaver i Vestforsyning.
Det Europæiske Miljøagentur får Bæredygtighedsprisen, da de har etableret en ArcGIS Enterprise-baseret geospatial infrastruktur til håndtering og analyse af europæiske miljødata og til formidling gennem services, kort og applikationer. Seneste eksempel er en imponerende og interessant brug af ArcGIS Experience Builder til formidling af konsekvenserne ved klimaændring.
Med EU-Kommissionens implementering af European Green Deal, der har til formål at gøre EU til første klimaneutrale kontinent i 2050, er Det Europæiske Miljøagenturs rolle i en bæredygtig udvikling blevet endnu vigtigere.
Aalborg Forsyning modtager Fyrtårnsprisen, fordi de har ophøjet ArcGIS til en strategisk platform i den grønne omstilling af en hel landsdel, som led i omlægning fra fossil brændsel til alternative energikilder.
En af grundtankerne i dette strategiske valg er at stræbe efter at udnytte potentialet i ArcGIS mest muligt, hvad enten det drejer sig om de klassiske dyder som drift og dokumentation af ledningsnettet, administration på kontoret, tilsyn og vedligehold i marken og kundedialog, til også at tænke innovativt omkring datawarehuses med deraf følgende analyse og visualisering af big data i ArcGIS.
Statens Serum Institut får GISelleprisen for deres dashboard med det daglige overblik over ’Corona-tallene’. SSI dashboardet er kendt af de fleste og har opfyldt offentlighedens behov for at være up-to-date med den seneste udvikling. Dashboard’et blev etableret over ganske få uger i foråret 2020 med personer med godt kendskab til epidemier, data og IT hos Statens SerumInstitut
som drivkræfter, naturligvis også presset af omverdenens akutte behov for en løsning.
Miljøministeriet får prisen for deres sammenhængende løsninger til “Stoftransport og landovervågning”. Miljøstyrelsen har arbejdet målrettet med en samlet løsning, som løfter og gavner i alle led af den vigtige opgave, der ligger i at holde et vågent øje med vores vandmiljø, blandt andet ved at introducere mange af de nyere teknologier i ArcGIS.
Miljøstyrelsen har desuden forbedret brugerformidling og lettet adgangen til relevante data via deres ArcGIS-baserede hjemmeside, kombineret med den udvidede brug af Dashboards.
Blue Power Partners får Bæredygtighedsprisen, da de på kort tid har adopteret Esri platformen og har taget et dedikeret spring for at etablere ArcGIS som deres primær GIS platform.
De har formået at implementere ArcGIS bredt i organisationen, hvor behovet for at analysere bl.a terræn– og vejrforhold ved etablering af nye Onshore og Offshore vindmølleparker, har understøttet deres klare vision om at bidrage til samfundets omstilling til klimavenlige energikilder.
Æresprisen 2021
Anerkendelse af mod og engagement.
Konceptet Geofokus er søsat som en væsentlig del af Geoinfos Smart City-strategi.
Med engagement, deling af viden, mod og tid har fem kommuner bidraget væsentligt til af Geofokus har set dagens lys.
Geoinfo ønsker at anerkende Skive Kommune, Ringsted Kommune, Allerød Kommune, Holbæk Kommune og Tårnby kommune for
deltagelse i udviklingen af konceptet Geofokus.
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) modtog Fyrtårnsprisen for deres udvikling af ”GIS Naturvurderingskort for Forsvarets maritime aktiviteter”.
Call/Energi&Vand modtog GISelle-prisen for ”Klimatilpasning på den anden side af hegnet”.
Vordingborg Kommune Modtog SmartGIS-prisen for deres udvikling af ”Blå Eventyr”, der ved brug af kort, data og mobile enheder, sætter fokus på aktiviteter på og under vandoverfladen.
Esbjerg Kommune modtog Fyrtårnsprisen på baggrund af deres mangfoldige og kreative udnyttelse af ArcGIS-platformen i eksempelvis BrugerGIS og forskellige mobile applikationer.
Roskilde Festival modtog GISelle-prisen fordi de på imponerende vis har formået på meget kort tid at foretage et systemskifte, som betyder, at ArcGIS nu understøtter anvendelse af geodata i både planlægning, opbygning, eksekvering og efterfølgende evaluering.
Miljøstyrelsen modtager årets SmartGIS-pris på baggrund af deres kreative og nytænkende mobilapplikation ’§ 3 Natur’, som skal være med til at beskytte den danske natur.
Ring på +45 39 96 59 00 eller udfyld nedenstående formular. Vi kontakter dig hurtigst muligt.
Tak for din besked. Vi vender tilbage hurtigst muligt.
Med venlig hilsen
Geoinfo A/S
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere.
Har du problemer med at sende formularen, kan det skyldes, at du ikke har givet tilladelse til, at vi må modtage dine data. Du giver tilladelse ved at klikke på det runde blå ikon nederst i venstre hjørne og vælge 'Accepter alle', eller som minimum slå 'Funktionel' til.
Geoinfo A/S
Hartmanns Pakhus
Stationsparken 37, 3.
2600 Glostrup
Danmark
Tlf.: +45 39 96 59 00
CVR: 15524286
Kolding Åpark 1, 3.
6000 Kolding
Danmark
Tlf.: +45 39 96 59 00
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø
Tlf.: +45 39 96 59 00