Kortlægning af oceanerne

Chefforsker Dr. Dawn Wright fra Esri fortæller om det vigtige arbejde med at kortlægge verdens have for at redde jordens klima.
Mindre end 20 procent af havbunden er blevet kortlagt - 13 procent på blot de seneste fire år. Men videnskabsfolk vil gerne kortlægge det hele inden 2030. Det er en væsentlig opgave og det kommer til at kræve en stor indsats, offentlig støtte og statslig finansiering. Et sådant projekt kan kun gennemføres gennem dedikeret globalt samarbejde.
For at måle klimaforandringer og studere havprocesser og de menneskelige aktiviteter, der påvirker disse fremskridt, er det vigtigt at samle et detaljeret billede af verdenen under havet.
Forskere har teknologien til at få arbejdet gjort. GIS bruges til at analysere data fra en række kilder – inklusive ekkolod, satellitter, undervandsfartøjer og undervandskameraer – for at sammensætte et 3D-billede af undervandsverdenen og for at studere, hvordan man bedst håndterer og beskytter den.
Læs hele artiklen af Dr. Dawn Wright her.
Ekspeditionen til verdens dybeste sted

Følg med når Dr. Dawn Wright og Caladan Oceanic begiver sig ud på en ekspedition til Challenger Deep - verdens dybeste sted. Ved at kombinere Esri- og Caladan-teknologi er Dawn og besætningen på en mission for at kortlægge en del af havbunden ved hjælp af avanceret sonarbilledteknologi.
Læs mere om dykkeforberedelserne og få alle opdateringerne på ekspeditionen, der startede 8. juli.
Hvor dyb er Challenger Deep?
Challenger Deep er det dybeste punkt i verden. Beliggende i den allerede dybe Marianergrav i det vestlige Stillehav, overgår den faktiske dybde af Challenger Deep kun fantasien.
Læs præcis hvor dyp Challenger Deep er og hvorfor.
